About WooCommerce

Wat is WooCommerce?

WooCommerce voor WordPress is een e-commerce plugin voor waarmee je snel en makkelijk een webshop kunt bouwen, onderhouden en beheren.

Voordelen van WooCommerce

 • Compatibel
  Met het juiste thema wordt je webshop op alle apparaten (desktop, tablet of mobiel) goed weergegeven.
 • Dynamisch
  Vanwege de vele beschikbare thema’s, plugins en widgets die je voor je webshop kunt gebruiken, is WooCommerce uiterst flexibel in gebruik en vormgeving.
 • Functioneel
  Je bepaald zelf welke thema’s, plugins en widgets je gaat installeren en gebruiken. WooCommerce is de basis, de thema’s, plugins en widgets bepalen de functionaliteit van je webshop.
 • Gebruiksvriendelijk
  WooCommerce is in de basis zeker gebruiksvriendelijk te noemen. Echter met het toevoegen van allerlei plugins voor extra functionaliteit van je webshop, kun je het spoor soms snel bijster zijn. Het is daarom zeker niet verkeerd om van begin af aan te documenteren van welke thema’s, plugins en widgets je allemaal gaat installeren en gebruiken met WooCommerce.

Nadelen van WooCommerce

 • Complexiteit
  De basis is vaak niet toereikend om je webshop zodanig in te richten dat het voor jouw en je klanten allemaal naar wens is. Wil je aan alle regels en wetten voldoen, dan kom je er zeker niet onderuit om ook extra plugins te installeren/gebruiken.
14 januari 2019