QR Codes! Wat doe je ermee?!

De afgelopen dagen heb ik wat websites onder de loop genomen waar je zelf gratis je QR Codes kunt maken. Erg leuk kan ik je vertellen.

  • Gratis QR Code Generator
    Op een paar advertenties na, is de website volledig in het Nederlands. Je maakt er QR Codes voor; LINK, LOCATIE, E-MAIL, TEXT, BELLEN, SMS, WIFI, VCARD & PAYPAL.
  • QR Code Generator
    De website is in het Engels. Je maakt er QR Codes voor; URL, VCARD, TEXT, EMAIL, SMS en meer. Voor dat meer moet je je overigens wel aanmelden voor een account.
  • QR Code Monkey
    De website is in het Engels en Spaans. Je maakt er QR Codes voor; URL, TEXT, EMAIL, PHONE, SMS, VCARD, MECARD, LOCATION, FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, WIFI, EVENT, & BITCOIN.

Alle QR Code Generators bieden diverse opties (de een wat meer dan de ander) voor de opmaak van je QR Codes en zijn ze overal wel op te slaan als PNG-tje.

QR Code voorbeelden

Deze werkende voorbeelden zijn gemaakt met QR Code Monkey, inmiddels al wel mijn favoriet. Je hebt/krijgt daar gewoon net even iets meer dan bij die andere 2.

Waarom sommige QR Codes niet goed verwerkt worden, heeft eerder te maken met de app die de gegevens moet verwerken dan met de QR Codes zelf.

Zelf gebruik ik de QR Code Reader app (android) om QR Codes te scannen. Maar er zullen er vast nog meer zijn (Google Play Store) waarmee het ook zou kunnen.

HooTie WebDesign (André)

Een ogenblik geduld alstublieft...

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *